به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، به همت معاونت پژوهش موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) همایش تجلیل از پژوهشگران برتر این موسسه برگزار شد.
آیت الله رجبی در این همایش در سخنانی به تبیین اهمیت و جایگاه پژوهش و لزوم توجه به اسلامی سازی علوم انسانی پرداخت و گفت: علامه مصباح ره می گفتند که همان اجتهادی که در فقه است در سایر رشته ها هم نیاز است چون باید در این رشته ها و علوم، حرف و کلامی به خدا و پیامبرش نسبت داده شود لذا ما اگر بخواهیم کار اساسی انجام دهیم و کار اجتهادی مبتنی بر عقل و نقل انجام دهیم نیاز به کوشش و نیروی بیشتری داریم.
آیت الله اراکی نیز در ادامه این همایش در سخنانی گفت: نکته مهم در بحث هوش مصنوعی حوزه های بهره برداری از هوش مصنوعی است، ما چهار حوزه کلان داریم، حوزه علوم ریاضی، علوم طبیعی، علوم انسانی و حوزه علوم اسلامی؛ بالاترین ارزش هوش مصنوعی در حوزه علوم ریاضیست که کم خطاست چون هم مقدماتش قطعیست و هم حرکت به نتایج قطعیست، بسیار هم کارآمد است چون در همه علوم به علوم ریاضی نیاز داریم و بهترین کارکرد هوش مصنوعی همین علوم ریاضی است.
وی افزود: در حوزه علوم انسانی نه در مقدمات قطعیت داریم و نه شیوه استدلال و نه منهج یا صورت استدلال قطعی است لذا در حوزه علوم اسلامی داده ها نیاز به پالایش دارد و این کار نیاز به خبرگی زیادی دارد، چالش منابع مهم است، محقق علوم اسلامی باید با خبرگی منابع و داده ها را تشخیص دهد چون دست تحریف در حدیث و تاریخ فعال بوده است.
دکتر خیرالله رهسپار فرد رئیس پارک علم و فناوری استان قم نیز در ادامه این همایش در سخنانی گفت: پارک های علم و فناوری فقط برای کاربردی سازی به معنای آوردن علم به صحنه اجتماعی به وجود آمده اند و بر اساس این دبیرخانه ای داریم که علوم انسانی و اسلامی را مسئولیتش را در اختیار ما گذاشته اند.
وی افزود: یازده حوزه در دنیاست است که جزء حوزه صنایع خلاق و درآمدزا هستند که لازم است به این حوزه ها توجه بیشتری شود.
نشست تخصصی فلسفه هوش مصنوعی، تجلیل از پژوهشگران برتر، افتتاح مرکز خلاقیت و نوآوری امتداد، ارائه گزارش عملکرد معاونت پژوهش موسسه و رونمایی از سامانه جامع عملکرد اعضای هیئت علمی از دیگر برنامه های جانبی این همایش نیم روزه بود.
انتهای پیام
نظر شما